skip to Main Content

Pályázatok

A Projekt címe: „Modern termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztés az MKM Üveg Design Kft-nél”

A Projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.6-20-2020-01411

A Projekt összköltsége: 244 363 500 Ft
A támogatás mértéke: 19,85 %
A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2022.01.31.

A megvalósítandó projekt keretein belül a Vállalkozás jelenleg is működő 1998-as gyártású üveg edző kemencéjét kívánjuk egy új, 2020-as gyártású edzőkemencére cserélni. A meglévő kemence, 1,5 évvel ezelőtt teljesen fel lett újítva ugyan, és kifogástalanul működik, de a régebbi technológiának köszönhetően a frissen jelentkező megnövekedett igények kiszolgálására már nem alkalmas.
Az új berendezés megvásárlásával a gyártási kapacitás a duplájára növelhető, emellett jelentős villamos energia is megtakarítható, a korszerűbb és hatékonyabb működésnek köszönhetően.
A cég fő profilja, ami az árbevétel kb. 90%-át adja, a különböző építészeti edzett üvegtermékek gyártása. A méretre vágott és megmunkált üvegek az edzőkemencében közel 700C-ra való hevítése után, hirtelen nagy mennyiségű és nyomású hideg levegővel lehűtésre kerülnek, ezáltal a nyomó-hajlító szilárdságuk kb.a 10-szeresére növekszik. Ezenkívül egy másik nagyon fontos tulajdonsága is megváltozik az üvegnek: egy esetleges törés bekövetkeztekor nagyobb és éles üvegdarabok helyett, apró és komolyabb sérülést nem okozó darabokra törik, ettől nevezzük edzett-biztonsági üvegnek.
A vállalkozás működéséhez tehát elengedhetetlenül szükséges berendezésről beszélünk, amelynek kifogástalan és megbízható működésére folyamatos szükség van.
Ezenkívül jelentős mennyiségű béredzési igény is jelentkezett a piacon, olyan cégek részéről amelyek szintén üvegmegmunkálással foglalkoznak, de nem rendelkeznek saját edző kemencével.
Az edzési kapacitás növekedésével lehetővé válik továbbá a megmunkáló üzem további fejlesztése és újabb foglalkoztatotti létszám növelés.
Az új berendezés képes lesz továbbá az úgynevezett low-e típusú üvegek edzésére is, ami a modern hőszigetelt üvegszerkezetek elengedhetetlen alkotóeleme, ezzel egy újabb piaci szegmenst nyitva a vállalkozás előtt. Így lehetőség lenne egy hőszigetelt üveget gyártó gépsor felállítására is, ami jelenleg nem szerepel a cég termékpalettáján.

Back To Top