skip to Main Content

Fejlesztés az MKM Üveg Design Kft-nél

A Projekt címe: „Modern termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztés az MKM Üveg Design Kft-nél”

A Projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.6-20-2020-01411

A Projekt összköltsége: 265 470 026 Ft
A Projekt elszámolható költsége: 244 363 500 Ft
A támogatás mértéke: 19,84 %
A Projekt fizikai befejezésének időpontja: 2021. augusztus 20.

A projekt keretében beszerzésre került egy Glaston RC 2436 típusú edzőkemence és egy GCV Picasso V2 Typhoon 180 típusú automata üvegfestő gépsor +festékkeverő berendezés.

A piacon elérhető egyéb gyártók hasonló termékeihez képest a Glaston kemencéi nemcsak tartósságban, megbízhatóságban, de műszaki fejlettségükben is messze kiemelkedőek.

Az edzett üveg előállítása ugyanis rendkívüli gondosságot és precizitást igénylő folyamat, amit nagyon sok tényező befolyásol. Ez minden egyes üvegfajtánál változó, illetve egy-egy üvegfajtán belül is az üvegvastagság szerint eltérő.

I.osztályú termék gyártásához pontosan megfelelő ideig, pontosan megfelelő hőmérsékletre kell az üveget hevíteni, fontos továbbá, hogy az egész fűtőtér teljes területén egyenletes legyen a hőmérséklet. Az edzés második fázisa pedig a hűtés, ahol az üveg elnyeri szilárdságát. Ebben a fázisban a hűtőlevegő megfelelő mennyisége, hőmérséklete, és az üvegre kifejtett nyomása kell, hogy precízen szabályozva legyen.

Ezeken kívül, egyéb külső tényezők, mint az időjárás, hőmérséklet és páratartalom szintén befolyásolják a gép működését, mivel a hűtőlevegő egy szűrőn keresztül a kültérből érkezik, illetve a keletkező nagy mennyiségű hőt a lehető leggyorsabban el is kell vezetni.

Vállalkozásunk egyik fontos tevékenysége a különféle típusú dekorüvegek gyártása. Ezek túlnyomó részt festett vagy nyomtatott-festett üvegtermékek, jellemzően konyhai hátfalak, színes falburkolatok, üvegfalak vagy ajtók. Jelen pillanatban ezt a munkafolyamatot kézi erővel, festőhenger segítségével végezzük, ami rendkívül időigényes, tekintettel arra, hogy a festéket több rétegben visszük fel az üvegre és az egyes rétegek felkerülése között jelentős száradási idő is eltelik. Ezt a munkát tudjuk kiváltani a megvásárolt festőgéppel és azok tartozékaival.

Back To Top